Начало / Новини / Свещеническа конференция се проведе в Русе

Свещеническа конференция се проведе в Русе

На 11 октомври 2016 г. в катедралния храм „Св. Троица” – Русе се проведе Епархийска свещеническа конференция под председателството на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Преди събранието беше отслужена утреня и св. литургия от свещениците: Йордан Куцаров, Георги Михнев и Росен Ангелов. На клира пяха: свещ. Йордан Калчев, свещ. Йордан Николов и свещ. Дмитрий Терзи, а в края на богослужението произнесе проповед свещ. Диян Димчев.

По време на конференцията бяха обсъдени множество въпроси, свързани с текущите строително-ремонтни дейности в духовните околии и епархийските манастири в диоцеза на Русенска епархия, както и възможностите за кандидатстването на отделни храмове за субсидии по различни целеви проекти. Митрополит Наум припомни на духовниците необходимостта от стриктното спазване на богослужебния ред по места и нуждата от прецизност в църковните канцеларии и подари на всеки свещенослужител  набор от богословска литература.

Източник: Русенска св. митрополия

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...