Начало / Uncategorized / Патриарх Кирил ще освети църква в Лондон

Патриарх Кирил ще освети църква в Лондон

Централно събитие на предстоящото посещение на Руския патриарх   Кирил в Лондон ще бъде освещаването на катедралата „Успение Богородично“.

Поводът за посещението на патриарха  е 300-годишнината от присъствието на Руската православна църква във Великобритания. От 1716 г. енорията на Руската църква в руското посолство е отправна точка за развитието на Руското православие в Англия. Църква е разширила присъствието си на цялата територия на Обединеното кралство.

Патриарх Кирил ще освети и ново надгробие на гроба на  митрополит Антоний Сурожски, ще проведе неформална среща с архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а вероятно и с Нейно Величество Елизабет II.

Визитата ще се проведе от 15-18 октомври и ще бъде първата визита на Руски патриарх във Великобритания от последните 23 години.

Междувременно в болница на Московската патриаршия ще се открие крило за тежко болни пациенти, независимо от тяхното гражданство.

В новото отделение помощ ще могат да получат не само пациенти с ракови заболявания, но също така и всички пациенти страдащи от нелечими заболявания, в това число и пациенти с АЛС (Амиотрофична латерална склероза). Откриване на крилото е насрочено за края на месец октомври.

Източник: РИА Новости

За Николина Александрова

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...