Начало / Новини / Училище за медици бе открито от Румънската църква

Училище за медици бе открито от Румънската църква

Румънският патриарх Даниел откри в четвъртък първото училище по здравни грижи на Румънската православна църква. Училището е част от духовната семинария, която се намира в Букурещ.

 И двете учебни заведения отвориха врати за новата 2016/2017 учебна година. Церемонията по откриването започна с отслужване на водосвет и молебен от Праховския митрополит Тимотей в Букурещ. На церемонията присъства и Негово Светейшество Румънският патриарх Даниел. В словото си той благодари на всички, които са подкрепили отварянето на училището за медици, което се явява и част от духовната семинария.

Този благословен ден, ние благодарим на Бога и на всички, които се подпомогнаха и насърчиха дейността на духовната семинария в Букурещ. Новото училище, което отваря днес, представлява една необходимост от показването на това, че здравето, като дар от Бога, трябва да се съхранява, отглежда и да се възстановява, когато то се разклати,

каза патриарх Даниел. Той отбеляза още, че създаването на училището е плод от добротворната и съвместна работа на църквата и държавата в Румъния. Той подчерта още, че свещениците, които ще получат и медицинско образование ще бъдат особено полезни и на държавата, защото освен да лекуват душата ще могат да помагат и на тялото. 

Източник: pravoslavie.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...