Начало / Новини / Гръцки митрополит ще бъде съден заради изказвания против хомосексуални

Гръцки митрополит ще бъде съден заради изказвания против хомосексуални

Мантинейският митрополит Александър от Гръцката православна църква ще бъде съден заради изказвания против хора с нетрадиционна сексуална ориентация, това обяви самият той.

Митрополитът на Мантиней и Киноурия съобщи, че е получил официална призовка и в скоро време ще трябва да се яви в съда, заради изявленията му по отношение на представители със нетрационна сексуална ориентация. Показания ще дава утре сутрин.

През април месец т.г. митрополит Александър се е изказал остро срещу позицията на гръцкия парламент за приемане на закона за свободно съжителство, който позволява на хора с нетрадиционна сексуална ориентация да сключват брак.

„Най-лошото от всичко това е, че парламентът гласува закони, които позволяват перверзия“,

е казал митрополитът.

За хомосексуалните по-специално той казва следното:

„Това е една аномалия, която е осъдена от обществото и от самия живот. Чувствам се зле за тях. Моля се Господ да им прост и те да се покаят и да се променят, та да станат честни членове на нашето общество. Църквата се ръководи от Божия закон и естествен ред. Никой не трябва да показва слабостите си, които има, публино и без срам“.

Според митрополита хората с нетрадиционна ориентация са болни и се нуждаят от изцеление. В отговор на поставен журналистически въпрос: „Има ли активни представители на такива сексуални малцинства в редовете на Църквата?“, митрополитът отговорил: „Аз не знам, но ако има такива, ние трябва да се дистанцираме от тях“.

Източник: www.pravoslavie.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...