Начало / Новини / Българската църковна община в Милано ще се помоли за жертвите от земетресението в Италия

Българската църковна община в Милано ще се помоли за жертвите от земетресението в Италия

С благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в Бъргарската църковна община в гр. Милано, Италия ще бъде отслужена заупокойна молитва за всички загинали от разрушителното земетресение.

След неделната литургия свещеник Стефан Паликаров ще извърши панихида за всичките над 250 жертви на разрушителното бедствие. Припомняме, че към последния момент броят за загиналите нарастна до 250, а броят на ранените е поне 365 жители, съобщават местните власти. Тази бройка непрекъснато се мени, по-рано информацията бе за 159 жертви, но с напредването на деня те се увеличават. 

Днес и Негово Светейшество патриарх Неофит изрази съболезнования към италианския народ. В съболезнователното си писмо той казва: „С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло централна Италия и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб. Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианския народ и да го пази от всяко зло и напаст!“

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...