Начало / Uncategorized / Мюсюлманка помага на християни в Ирак

Мюсюлманка помага на християни в Ирак

Мюсюлманката Сара Ахмед е част от „Фондация за взаимопомощ и помирение в Близкия изток“. Тя е зъболекар по професия и в момента, заедно с членовете на фондацията  работи в Ирак.“Ние предлагаме качествени здравни грижи за хора, които не могат да си позволят да отидат на лекар или зъболекар. Ние не правят разлика между християни и мюсюлмани „, казва Сара.

Сара не само лекува безплатно и координира благотворителната помощ, но тя доставя и храна, вода и други материали от първа необходимост. „Понякога прекарвам цялата нощ в църквата, приготвяме храна за 50 хиляди души в даден момент“, казва един мюсюлманин.

4318586-1-600x403

Според Сара, тя винаги е чувствала подкрепата и защитата на Бог по време на работата си. „Знам, че много хора говорят за исляма, но исляма, който те не признават е религия на мира и помощ към другите … Не можете да заспите, докато съседът ви е гладен, или страда. Трябва да подадеш ръка. Смятам, че всички мюсюлмани и всички хора трябва да го правят „.

dr-sarah-ahmed-1

Скоро Сара ще се отправи към лагерите в северната част на страната. В допълнение към материалната и медицинска помощ, тя ще работи по специална програма за подпомагане на момичета, които са били насилени от бойците на Ислямска държава.

„Фондацията за взаимопомощ и помирение в Близкия изток“ е британска благотворителна организация. В момента работи в Ирак. Организацията помага най-вече на християни, но не отказва помощ и на хора от други религии.

Източник: http://www.pravmir.ru/

За Николина Александрова

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...