Начало / Uncategorized / Заседание на местен съвет в Аляска е открито с „молитва“ към сатаната

Заседание на местен съвет в Аляска е открито с „молитва“ към сатаната

Последното заседание на местния съвет в град Кенай, Аляска бе открито с „молитва“ към сатаната. Това е резултат от общинско решение за отворени врати и срещи с представители на всички религии.

„Молитвата“ бе прочетена при откриването на градското събранието от член на „Църквата на Сатаната“ и предизвика голямо вълнение и дискусии след публикуването й на сайта на гр. Кенай.

Молитва при откриване на заседанията, обикновено отправя някои от местните свещеници и те са възмутени от създалата се ситуация. „Знаем, че председателят на нашия Общински съвет прави опит да се съобрази със закона и  осигуряването на равни права на представителите на различни вероизповедания, в молитва по време на откриване на заседанията. Но аз мисля, че е доста странно – в „молитвата“ на атеиста не се чу нито дума за това как да се прави добро и да се вземат добри решения“, казва един от членовете на събранието.

В гр. Кенай има малка православна общност, а през 1894 г. е построена руска църква „Успение Богородично“, която все още е действаща.

За Николина Александрова

Виж още

Отец Ириней – духовникът, който привлича хора към вярата в TikTok

Отец Ириней Митов е свещеник от 2009-та година, а отскоро и популярно лице в дигиталната платформа ...