Начало / Новини / Излезе от печат втори брой на вестник „Кандилце“

Излезе от печат втори брой на вестник „Кандилце“

 В очакване на празника Успение на Пресвета Богородица, излезе от печат вторият брой на младежкия вестник „Кандилце“.

Освен на Богородичния празник вестничето е посветено на 1070 г. от успението на Св. Йоан Рилски Чудотворец. В настоящето издание може прочетете интервю с отец Йоан от Руенския манастир, да научите повече за 15-тия национален конкурс „Бог е любов“, за децата и социалните мрежи, за благотворителната изложба „Духовността на България”, както и за откриването на новата църква в Пирин планина и посрещането на св. мощи на Св. Дионисий. Втория брой е с увеличен тираж поради големия интерес, а също така има и допълнителна вложка посветена на църквата „Успение Богородично” в с. Бараково, Неврокопска епархия.

Материалите за православният вестник „Кандилце” събират децата от едноименния журналистическия клуб към Православен информационен център на Неврокопска света митрополия с ръководител г-жа Антоанета Гулева. Клубът продължава и през лятото като интереса към него се увеличава и вече се работи за следващия брой на вестника.

Вестник „Кандилце” се разпространява безплатно и може да се намери в благоевградските храмове и параклиси, а втори брой и в гр. Гоце Делчев.

Кандилце.-бр.2

За Ангел Карадаков

Виж още

Църквата „Св. Петка“ във Видин с история на над 380 години

Австрийският пътешественик Феликс Каниц, при първото си посещение във Видин през 1862 г. споменава за ...