Начало / Новини / „Добротолюбие“ с нови инициативи и рубрики, благодарение на вас

„Добротолюбие“ с нови инициативи и рубрики, благодарение на вас

Уважаеми читатели, на 31 май публукивахме на сайта си анкета, в която се опитахме да разберем повече за вашето мнение за сайта ни и за работата ни по него. 

В кратко резюме ще обобщим отговорите ви, които за нас бяха повече от важни и ценни. На въпроса ни как оценявате сайта „Добротолюбие“, 52% от вас са оценили сайта като добър по отношение на оринетиране и дизайн.  Според близо 50% от вас е необходимо увеличаването на снимковия материал в публикациите. Коментарите по отношение на дизайна на сайта са оринетриани най-често към по-изчистени или обобщени рубрики. Най-четени от рубриките са тези за вярата и новините от православния свят. Според вас би било добре на сайта да намерят място образователни програми, насочени към вярата (Катехизис) и богослужебната практика (Църковнославянско четене).

Средната оценка на сайта, която вие дадохте, е 7 (в скала от 1 до 10). 83% от вас биха препоръчали сайта на свой познат. Според допитването ни наши читатели са хора на възраст от 31 до 50 г., което съставлява близо 50% от нашата аудиторията.

Допитването ни даде възможност да разберем къде стои във виртуалното простраство сайтът „Добротолюбие“, както и какво и как можем да го подобрим. 

След обсъждане, беше решено да бъдат внесени промени в структурата на сайта, като например:

  1. Обобщаване и синхронизиране на рубриките, както и обосябаването на нови такива;
  2. Създаването на нови две образователни програми – „Катехизис“ и „Църковнославянско четене“, които ще бъдат водени от специалисти богослови;
  3. В публикациите ни, в които е възможно, ще бъде увеличен снимковият, аудио и видеоматериал;
  4. Предвижда се създаване на рубрика, в която вие, нашите читатели, ще може да ни изпращате снимки, които да бъдат включвани в „Снимка на седмицата“, от които ще бъде избирана една за „Снимка на месеца“;
  5. Ще стимулираме читателите си да ни изпращат авторски снимков, видео и текстов материал от църковни събития в страната и чужбина на редакторската ни поща.
  6. Редакционната политика по отношение на публикациите в сайта не се променя, но ще бъде акцентирано повече на духовните материали и новини, свързани с духовния живот, вярата и църквата. По тази причина предвиждаме да обявим приема на нови сътрудници на сайта, които ще имат възможност да станат част от нашия екип.
  7. От началото на октомври предвиждаме създаването и на съвсем нов наш проект – православно онлайн радио „Добротолюбие FM“, в което ще може да научавате повече по лесен и достъпен начин любопитни факти от историята, чудесата и живота в православието. В радиото се предвижда да има и ежеседмични предавания, които ще съдържат интересна и вълнуваща информация, беседи с духовници, интервюта, разкази, както и коментари по важни и актуални въпроси. Радиото ще излъчва в 24 часов формат.

Смятаме, че анкетата ни беше изключително  полезна, за което ви благодарим. Провеждането на подобен тип проучвания ще продължи и те ще станат традиция за нас, като два пъти в годината ще може да ни помагате с вашите идеи и предложения в подобряването на работата на сайта.

Екип на сайт „Добротолюбие“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника Успение Богородично

Още от първите векове на християнството св. Църква наредила да се празнува денят „Успение на ...