Начало / Новини / „Добротолюбие“ с нови инициативи и рубрики, благодарение на вас

„Добротолюбие“ с нови инициативи и рубрики, благодарение на вас

Уважаеми читатели, на 31 май публукивахме на сайта си анкета, в която се опитахме да разберем повече за вашето мнение за сайта ни и за работата ни по него. 

В кратко резюме ще обобщим отговорите ви, които за нас бяха повече от важни и ценни. На въпроса ни как оценявате сайта „Добротолюбие“, 52% от вас са оценили сайта като добър по отношение на оринетиране и дизайн.  Според близо 50% от вас е необходимо увеличаването на снимковия материал в публикациите. Коментарите по отношение на дизайна на сайта са оринетриани най-често към по-изчистени или обобщени рубрики. Най-четени от рубриките са тези за вярата и новините от православния свят. Според вас би било добре на сайта да намерят място образователни програми, насочени към вярата (Катехизис) и богослужебната практика (Църковнославянско четене).

Средната оценка на сайта, която вие дадохте, е 7 (в скала от 1 до 10). 83% от вас биха препоръчали сайта на свой познат. Според допитването ни наши читатели са хора на възраст от 31 до 50 г., което съставлява близо 50% от нашата аудиторията.

Допитването ни даде възможност да разберем къде стои във виртуалното простраство сайтът „Добротолюбие“, както и какво и как можем да го подобрим. 

След обсъждане, беше решено да бъдат внесени промени в структурата на сайта, като например:

  1. Обобщаване и синхронизиране на рубриките, както и обосябаването на нови такива;
  2. Създаването на нови две образователни програми – „Катехизис“ и „Църковнославянско четене“, които ще бъдат водени от специалисти богослови;
  3. В публикациите ни, в които е възможно, ще бъде увеличен снимковият, аудио и видеоматериал;
  4. Предвижда се създаване на рубрика, в която вие, нашите читатели, ще може да ни изпращате снимки, които да бъдат включвани в „Снимка на седмицата“, от които ще бъде избирана една за „Снимка на месеца“;
  5. Ще стимулираме читателите си да ни изпращат авторски снимков, видео и текстов материал от църковни събития в страната и чужбина на редакторската ни поща.
  6. Редакционната политика по отношение на публикациите в сайта не се променя, но ще бъде акцентирано повече на духовните материали и новини, свързани с духовния живот, вярата и църквата. По тази причина предвиждаме да обявим приема на нови сътрудници на сайта, които ще имат възможност да станат част от нашия екип.
  7. От началото на октомври предвиждаме създаването и на съвсем нов наш проект – православно онлайн радио „Добротолюбие FM“, в което ще може да научавате повече по лесен и достъпен начин любопитни факти от историята, чудесата и живота в православието. В радиото се предвижда да има и ежеседмични предавания, които ще съдържат интересна и вълнуваща информация, беседи с духовници, интервюта, разкази, както и коментари по важни и актуални въпроси. Радиото ще излъчва в 24 часов формат.

Смятаме, че анкетата ни беше изключително  полезна, за което ви благодарим. Провеждането на подобен тип проучвания ще продължи и те ще станат традиция за нас, като два пъти в годината ще може да ни помагате с вашите идеи и предложения в подобряването на работата на сайта.

Екип на сайт „Добротолюбие“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес беше хиротонисан Браницкият епископ Пахомий

С нов епископ се сдоби Българската православна църква – Българска Патриаршия на празника на св. ...