Начало / Uncategorized / III Национален фестивал за духовна музика и камбанен звън „Лето Господне“

III Национален фестивал за духовна музика и камбанен звън „Лето Господне“

На 20-21 август ще се проведе   III Национален фестивал за духовна музика и камбанен звън „Лето Господне“ в гр. Суздал, Русия.

Фестивалът отново ще доведе най-добрите звънари  от различни региони на Русия.

Тази година фестивалът се разшири и придоби международно значение. Участие ще вземат представители от Литва, Финландия, Латвия, както и традиционно ще събере най-добрите звънари от  Русия, казват организаторите.

В рамките на фестивала ще се проведат  различни семинари, а  гостите могат да  очакват уникална програма, представяща руски фолклор и различни артисти и ансамбли.

Името на фестивала идва от  известния роман „Лето Господне“ на Иван Шмелев, чиято съдба е тясно свързана с Владимирска област.

Суздал е град-резерват във  Владимирска област, част от Владимиро-Суздалския историко-художествен и архитектурен музей-резерват. Включен е в състава на Златния пръстен на Русия. Най-древна постройка на града е Суздалския Кремъл. Построен на границата на 11-12 век,
а главната постройка в него е Рождественският събор.

Тук се намира и великолепният Спасо-Евтимиев манастир,в който са се запазили стенописи от 17 век. Прочутият филм на Андрей Тарковский „Андрей Рубльов” почти изцяло е заснет в манастира.

Автор: Николина Александрова

3e392101ab4c7ed3cb139e06565509c74103d0c8

За Николина Александрова

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...