Начало / Uncategorized / Митрополит Гавриил: „Нека в оставащото време на поста да се отдадем на молитва“

Митрополит Гавриил: „Нека в оставащото време на поста да се отдадем на молитва“

Статията на проф. Калин Янакиев „Какво се случва с патриаршеския ни сайт“, публикувана в портал „Култура“ на 08. 08, провокира отговор от страна на Ловчанския митрополит Гавриил. Публикуваме изявлението на Негово Високопреосвещенство, поместено на официалния сайт на Ловчанска епархия.

„Категорично заявявам, че не е вярно твърдението на проф. Калин Янакиев, публикувано в портал „Култура“ в статия от 08.08.2016 г. със заглавие „Какво се случва с патриаршеския ни сайт“, че на сайта на Ловчанска Епархия и във фейсбук страницата на същата даже и „само за един ден“ е бил публикуван клипът „Глутницата на непогрешимите чичковци“. Тъй като аз фейсбук акаунт нямам, тази сутрин научих, че в коментар към фейсбук поста „НАД 1 500 ДУХОВНИЦИ, БОГОСЛОВИ И МИРЯНИ ОТ МОЛДОВА: БЛАГОДАРИМ НА СВ. СИНОД НА БПЦ“ е бил сложен въпросният клип, след което той е бил премахнат от Facebook страницата на епархията. Клипът е бил публикуван в коментар от неизвестен аканут с име „Свободните хора“, който няма нищо общо с Ловчанска Епархия на БПЦ.

Братия и сестри, дами и господа,

остана още една седмица от Богородичния пост. Дайте да отдадем поне тези дни на покайна молитва и на дела на любов към ближните.“

За Николина Александрова

Виж още

Започват тържествата в чест на св. Димитър Солунски в Солун, Гърция

С тържествена св. Литургия започнаха тържествата за празника на св. Димитър Солунски в Солун, Гърция, ...