Начало / Новини / Икона на Йерусалимската Св. Богородица ще се пази в град Драма (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Икона на Йерусалимската Св. Богородица ще се пази в град Драма (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вчерашният ден се превърна в ден от историческо значение за църквата „Св. Йоан Златоуст“, намиращ се в митрополията Драма-Измир, където беше прието копието на Светия Неръкотворен и чудотворен образ на Богородица Йерусалимска с умиление от клира и вярващия народ.

На литията предстоятел беше Негово Високопреосвещенство митрополитът на Драма Павел в съслужение с клирици от митрополията. По-късно митрополитът на Драма изпълни и Молебния канон към Пресветата Богородица. В своята проповед той говори за историческото значение на иконата на Богородица Йерусалимска, както и за чудесата, извършени на гроба на Богородица в Гетсимания в Йерусалим. В словото си призова благочестивите жители на Драма винаги, щом почувстват нужда от застъпничеството й, да прибягват към благодатта на Богородица Йерусалимска, която ще остане за постоянно в храма на Св. Йоан Златоуст.
Заслужава си да се спомене големия брой хора (по времето на „период на отпуски“ поради лятото в Драма), които се стичаха към храма до късно през нощта, като сред първите бяха децата и младежите от „Кивот“ от духовния център към енорията.
Приемането на образа Й отбелязва началото на процесиите, свързани с обновяването на храма на светия и славен свещено и народномъченик Златоуст от Драма, архиепископ на Измир, което ще се състои на 11 септември, 2016 година.

Източник: www.romfea.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...