Начало / Новини / Видинският митрополит Дометиан посети родното си село

Видинският митрополит Дометиан посети родното си село

Вчера в храм „Успение Богородично“, в родното село на  Видинския митрополит Дометиан, Хасовица, бе отслужена света Литургия. Светата Литургия бе отслужена от архимандрит Исаак, а молитвените песнопения изпълни самия видински  митрополит. 

По време на молението бе извършена и заупокойна молитва за починалите родители и сродници на дядо Дометиан. Митрополит Дометиан, с духовници от Видинска епархия, се намира на годишен отпуск в своето родно село Хасовица, където с благословението на Пловдивския митрополит Николай извършва и взема участие в молитвени последования и богослужения.

На Преображение Господне митрополит Дометиан посети манастира „Св. Пантелеймон“, край гр. Смолян, където взе участие в Божествената света литургия. Митрополитът поздрави населниците на манастира и гостите и благодарейки за топлото гостоприемство и любов, им пожела Бог по Своята велика милост, да ги благославя и утвърждава в Православната вяра, та да бъдат стожери и разпространители на Православието по тези изстрадали земи.

По информация и снимки на Видинска митрополия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Престави се в Господа ставрофорен иконом Цанко Тотев от Горни Лозен

Днес се е преставил в Господа дългогодишният свещеник и изповедник ставрофорен иконом Цанко Александров Тотев ...