Начало / Uncategorized / Отец Ангел Ангелов: „Ние се молим за осъзнаването, че Бог е любов“

Отец Ангел Ангелов: „Ние се молим за осъзнаването, че Бог е любов“

Наистина светът пощуря и това, което се случи във Франция е обезпокоително. Много ми се иска да разберем, в крайна сметка, защо стана това противодействие и защо Изтокът по такъв начин се обърна към света като знаем преди години, че всичко беше в спокойствие и мир. В крайна сметка кой е този, който постоянно въздейства и настройва хората един срещу друг“, попита отец Ангел Ангелов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

„Мисля, че всяка една монотеистична религия показва само добротата и любовта, а това, че по някакъв начин се изражда в това и то в неистинския лик на една вяра. Спомням си едно от словата на един от привържениците на исляма, който казва, че това в никакъв случай не е ислям и съм склонен да му вярвам т.е. има някаква омраза, която се насажда и в никакъв случай не мога да обвиня единствено за това тези, които изповядват исляма. Те като че ли са принудени по някакъв начин. Не знам какво става, но искам онези прекрасни отношения, които са били преди между християните и представителите на исляма да се запазят и да продължат. България го е показала – толкова години сме живели заедно и сега живеем заедно.

Няма религия, истинска монотеистична вяра, която да проповядва омраза и насилие. Така, че в никакъв случай не мога да обвиня хората, които вярват, обвинявам ония, които по някакъв начин се месят в тяхното съзнание и то по най-лошият начин -така, че да се изроди една вяра.

Всеки ден ние се молим за тези, които са зад нас, за  добротата, за мира, за тържеството на любовта, за осъзнаването, че Бог е любов“.

За Ангел Карадаков

Виж още

В село Беден събират дарения за довършване на параклис

В девинското село Беден започна кампания за събиране на дарения за довършване на параклиса „Успение ...