Начало / Новини / В Бачковския манастир ще нахранят 10 000 души на 15 август

В Бачковския манастир ще нахранят 10 000 души на 15 август

Благословено ястие за около 10 000 души ще раздадат монасите от Бачковския манастир на храмовия си празник Успение Богородично. Това съобщи архимандрит Симон, игумен на св. обител.

В момента обителта е пълна вече с поклонници, някои от които ще останат тук до 15 август. „Няма по-хубаво нещо от престой в манастир и то по време на пост“, споделиха посетители на манастира пред „Добротолюбие“. Архим. Симон каза, че в обителта се подготвят усилено за празника си, тъй като очакват десетки хиляди посетители, „агнешкото месо, което е около 200 кг, вече е осигурено от дарители“, каза още той. До днес в манастира се провеждаше и традиционния семинар на  българските училища в чужбина. В тазгодишния форум участват Министерството на образованието и науката, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Средно и Западнаевропейската митрополия  и Бачковският манастир „Успение Богородично“.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...