Начало / Uncategorized / Роми оскверниха гроб, имитирайки погребение (ВИДЕО)

Роми оскверниха гроб, имитирайки погребение (ВИДЕО)

Уважаеми читатели, дори не знаем как да определим или окачествим видеото, което публикуваме по-долу. Правим тази публикация, за да може повече от вас да видят как хора от „малцинствата“ продължават да оскверняват гробове.

На публикуваното видео в социалната мрежа Facebook се вижда как тинейджъри от ромски произход извършват „погребение“ върху гроб. За младежите това е игра, но за близките на починалите, а и за вярващите това е осквернение на мястото и на паметта на починалите и погребаните там хора. В мрежата видеото е видяно над 50 000 пъти. Коментарите са над 150, кой от кой по-гневен.

Младежи от „малцинството“ не за първи път оскверняват гробове. Още през 2007 г. Плочата, поставена на гроба на опълченеца Симеон Великов в гробището на село Кардам, община Попово, бе зверски потрошена от вандали, съобщи тогава внучката на героя Елена Петрова.   През 2012 г. група от четирима роми оскверниха българско гробище и се похвалиха с постъпката си под формата на серия от снимки във Фейсбук. От тогава насам роми са осквернили над двадесет и три християнски гроба в парк в Руен.

Последното видео, в което роми за пореден път се подиграват с православните богослужения и с паметта на починалите е от 9 юни тази година. Коментарът оставаме на вас.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...