Начало / Uncategorized / Изложбата „Импулси“

Изложбата „Импулси“

Днес в 18:30 часа в Културно-информационния център на Р. Македония в София (ул. “Оборище“ 7 ) ще бъде открита изложбата „Импулси“ на македонския скулптор Слободан Милошевски.

 Авторът впечатлява зрителите с образно-асоциативните си скулптури. В своите произведения той преплита философията и математиката с творческия си усет, а резултатът превръща Слободан в един от водещите   автори в съвременна Македония.

13817285_10207513386369753_2143501073_nВлияние върху  творчеството на  Милошевски оказва Александър Калдер, американски скулптор, известен като автор на кинетична скулптура. Подобно на Калдер, компоненти от творбите на македонския скулптор: коноп, акрилни бои, въжета, метални конструкции и др. са добре балансирани и  носят естетическа,  математическа и философска стойност.

Слободан Милошевски е роден през 1977г. в Охрид, през 2001г завършва Факултета за изобразителни изкуства в Скопие. В момента е докторант на Национална художествена академия в София. Милошевски е един от водещите македонски скулптори и носител на редица награди.

Автор: Николина Александрова

За Николина Александрова

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...