Начало / Новини / Патриарх Неофит: Да се молим за мир

Патриарх Неофит: Да се молим за мир

„Да се молим за мир по цялата земя“ , призова българите Негово Светейшество патриарх Неофит. Той отправи това обръщение ден след кървавия атентат в Ница и събитията в Турция от Пловдив, където в митрополитския храм „Света Марина“, тази вечер, беше изложена за поклонение частица от светите мощи на Свети Великомъченик Георги Победоносец.  Светинята беше донесена в навечерието на утрешния празник – Света Марина от метоха „Св. Богородица” в Палеохори , Гърция.

Десетки миряни се включиха в литийното шествие и съпроводиха светите мощи от катедралния храм „Света Богородица“ до излагането им в църквата „Света Марина“. „Тържествен момент! Ние сме дошли специално от Смолян да се поклоним на тези мощи на св. Георги Победоносец и за празника утре – Света Марина. Повече хора да дойдат към Господа за мир и благодат. Около нас все стават лоши неща. Много успех! Много мир и благоденствие на България! , каза патриархът. На влизане в храма партриарх Неофит подчерта, че всеки българин трябва „Да вярва и спасен ще бъде!“.

Патриарх Неофит взе молитвено участие във вечерното богослужение в църквата Света Марина. Той ще е и на празничната служба утре, която започва в 9 часа. Тази вечер храмът ще остане отворен за поклонение пред мощите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...