Начало / Uncategorized / Румънската патриаршия се намесва в случая с румънските деца, осиновени от гей двойка в Лондон

Румънската патриаршия се намесва в случая с румънските деца, осиновени от гей двойка в Лондон

Румънската патриаршия отправя призив към румънската държава. Висшите представители на църквата искат властите да върнат у дома двете румънчета, които британската държава отне от техните родители и ги даде за осиновяване на двойка хомосексуалисти.

Британският съд e решил, че по този начин ще предпази малолетните от караниците на родителите им, но с основание Патриаршията е на мнение, че двете дечица имат нужда да живеят в едно традиционно семейство, съставено от мъж и жена.

Флорин Барбу вече две години се бори за връщането на децата при себе си, но преди няколко седмици британската инстанция реши друго.

Флорин Барбу: „Те решиха децата да бъдат осиновени от онази двойка хомосексуалисти. С Божията помощ сега се опитваме да обжалваме и ако загубим , ще се обърнем към Европейската харта за правата на човека.”

Бащата е оспорвал несправедливото решение, включително в Брюксел и Лондон. Възмутен е, че синът и дъщеря му, които са на 8г. и 5г. ще трябва да правят „анти-срам” терапия.

Флорин Барбу казва още, че децата му страдат много повече сега, дори им е казано, че трябва да ходят на някаква терапия, за да не им се смеят съучениците, че живеят в хомосексуално семейство”

Човекът е отчаян, защото от социалните служби в Лондон не му разрешават да се свърже с децата.

ФБ: „Децата не са ни виждали от декември 2014 г. Съдебното решение бе да не виждаме вече децата всяка седмица, а само веднъж месечно, но социалните служби в Лондон (Social Service Hurengay London), не уважиха това решение на съда”.

Румънската патриаршия поиска от държавата да стори всичко необходимо, за да върне децата обратно в страната им.

Василе Банеску – говорител на Румънската православна църква заявява:

„Считаме, че двете деца, в качеството си на румънски граждани, а не на британски такива, следва да бъдат поверени на румънските власти.”

От Външното министерство на Румъния казват, че на последното съдебно заседание е участвал и румънският консул в Лондон, който е поискал репатриране на децата и прехвърлянето им към румънската инстанция, която обаче е подкрепила осиновяването от британската хомосексуална двойка.

ФБ: „Надявам се правителството на Англия да разбере, че ние румънците имаме съвсем различно от тях мислене: обичаме си семейството и сме вярващи хора, ходим на църква.”

Цялото съобщение на Патриаршията:

Румънската патриаршия с безпокойство научи за критичната ситуация, в която се намира установеното в Лондон румънското семейство на Флорин Барбу и Клаудия Раколта, чиито деца Дияна (8 г.) и Анди (5 г.), бяха поверени по решение на инстанцията на една хомосексуална британска двойка.

Църквата подкрепя неизменно традиционните семейства, като естествена среда за създаване, отглеждане и възпитаване на деца в духа на основните морални ценности.

Следователно считаме, че румънското семейство трябва да бъде подкрепено, за да бъде спазено правото на двете малолетни деца, да бъдат заедно с родители си.

По този начин взетото решение, взето от британските власти нарушава конвенцията за закрила на детето, приета на Генерална асамблея на ООН на 20 ноември 1989 и ратифицирането ѝ от Румъния със закон 18/1990.

Така спрямо чл.20, ал.3: „В избора на едно от тези решения за закрила на двете децата е нужно да се вземе предвид,отговорно нуждата от време при възпитанието на детето, както и етническият му, религиозен, културен и лингвистичен произход”.

Румънската патриаршия отправя зов към румънската държава да изиска от британските власти преразглеждането на случая и посочването на решения, които да се осланят на основното правило за тези две малолетни деца, да бъдат отгледани и възпитани в тяхното семейство.

Превод:  Явор Иванов

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/patriarhia-intervine-in-cazul-copiilor-romani-dati-spre-adoptie-unui-cuplu-de-gay-la-londra-anuntul-facut-de-biserica.html

За Николина Александрова

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...