Начало / Uncategorized / Холивудският актьор Джонатан Джаксън издаде албум на тема „Православие“

Холивудският актьор Джонатан Джаксън издаде албум на тема „Православие“

Холивудският актьор Джонатан Джаксън, звезда от известен американски сериал General Hospitalзаедно с Enation, музикална поп-рок група, в която той участва, издаде албум на име „Basileia ton Ouranon”. Този албум има за основна тема Православието и неговото осъществяване е станало възможно чрез спонсорството и сътрудничеството на Ватопедския манастир и игуменът му архим. Ефрем.

Интернет радиото Pemptousia FM също е подкрепило издаването на албума.

„Боб Дилан казва, че най-висшата форма на песен и музика е молитвата. И аз вярвам в това. Боб Дилан, Боно и други  артисти са казали, че най-добрите песни не ги пишем ние. Просто ги откриваме. Те вече са написани за нас и нашата работа е да ги открием и преоткрием.  Вярвам, че ние всъщност сме зависими от Бога, за да можем да намерим и реализираме тези песни, звуци и музика. За да намерим нещо, което има истинска стойност.

За мен, молитвата е нещо нужно, за да мога наистина да се насладя на музиката и песните.

За мен тя  е като успокояващо и лечебно за душата кътче. Мисля, че тези песни не са написани само за хората, които изповядват християнството, а въобще за всеки един, които отдели време и ги изслуша. Искам песните и тяхната лирика да говорят на всеки, без значение кой е той“ казва Джаксън, в интервю по радио Pemptousia FM.

Семейство Джаксън приемат Православието през 2012 г., решение, което според известния актьор, е взето напълно съзнателно.

Освен многобройните си изяви на малкия и големия екран, Джаксън се занимава с музика още от далечната 2002 г., като участва в групата Enation. Телевизионната звезда е композитор на бандата. Той добавя, че 16-те песни, които съдържа албумът „Basileia ton Ouranon” са били подбрани с помоща на монасите от Ватопедския манастир.

Превод : Георги Германов

Източник: http://greece.greekreporter.com

За Георги Германов

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...