Начало / Коментар / Митрополит Антоний: За мен министър Рашидов е един голям българин, патриот, който обича страната си

Митрополит Антоний: За мен министър Рашидов е един голям българин, патриот, който обича страната си

„Учуден съм от злобата и завистта, които се изсипват в някаква кампания тези дни върху един български творец и държавник, който направи и продължава да прави много за съхраняването на българския дух, идентичност, традиции и ценности и за популяризирането на българската култура по света“, каза в обръщение написано в личния си фейсбук профил Западно и Средноевропейския миторполит Антоний.

То каза още, че министър Вежди Рашидов

„не забравя българската диаспора в чужбина, нека знае, че и ние не го забравяме и сме му благодарни за усилията, които полага. За мен министър Рашидов е един голям българин, патриот, който обича страната си“.

„Желая му да поддържа винаги висок дух и да преодолява с усмивка всички изпитания, които среща по пътя си!“, завършва обръщението си митрополитът.

Вчера министър Вежди Рашидов даде пресконференция, докато по същото време пред НХГ бе организиран граждански протест „срещу политическото уволнение на Владо Руменов“. „Уважавам българските журналисти, в случая с предаването на БНТ реагирах емоционално, защото харесвам Георги Ангелов и не можах да преживея, че в неговото предаване се изля толкова помия срещу мен“, каза вчера Рашидов. Министърът каза още, че един човек е изговорил много лъжи за него, а той държал много на чистото си име и иска да се спазва “морална хигиена”. Министърът посочи, че ако е обидил някого, е готов да се извини.

От своя страна директорът на Националната художествена галерия Слава Иванова заяви, че ще се съобрази с молбата на Вежди и ще потърси юридическа възможност да бъде върнат на работа в Националната художествена галерия уволненият Владимир Руменов, но той няма да заема същата позиция. Рашидов заяви още, че го е заболяло от изреченото в ефир, защото не е откраднал нищо. Като пример за прозрачността в неговото управление той посочи факта, че има дискусии по определени проекти и това е, защото работи прозрачно като министър. Рашидов каза, че иска да изчисти името си от “това недоразумение”. Той посочи, че синът му няма хотел и не живее в страната.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Осакатена памет

„Нашето общество има трагичен проблем с паметта. Десетилетия наред паметта е гилотинирана, хората, които я ...