Начало / Новини / „Добротолюбие“ навърши 4 години!

„Добротолюбие“ навърши 4 години!

Скъпи читатели,

Днешният ден е много важен за нашия екип, важен е защото на днешния ден преди четири години идеята „Добротолюбие“ се превърна в реалност.

Малката група ученици от духовната семинария в София се разрасна, превърна се в голям екип от хора с различни интереси, професии и занимания. Различни хора, обединени от една идея, обединени от една вяра – вярата, че доброто може да бъде не само обичано, но и следвано. Надеждата, че това добро може да достигне до много хора. Обединени и от любовта да правиш това, което обичаш. През изминалите четири години много хора се присъединиха към нашия екип. Някои от тях си тръгнаха, други останаха, всеки пое по своя път и надяваме се с Божията помощ това да е за добро. През тези четири години започнахме различни инициативи, някои от тях доведохме до край, други предстои да доведем до успешен финал. Най-важната от тях е, че нашият блог се превърна в сайт. Благодарение на Вас, този сайт е един от най-четените в нашата малка християнска общност-благодарим Ви!

През изминалите години отбелязахме не веднъж, че нашият труд е доброволен. Но за всеки един от екипа на „Добротолюбие“ този труд не е доброволен, той има висока отплата–удовлетворението да правиш доброто достъпно и вълнуващо. За четири години се научихме, че заради младостта си човек допуска много грешки, надяваме се за тези години да сме очистили повечето от тях. Четири години не са много време и няма да влезем в излишен патос, ако кажем, че за тези години научихме много. Научихме, че в нашата ниша-църковната журналистика нещата не са по-различни от журналистиката като цяло. С очите на едно четири годишно дете виждахме нещата само от светлата им страна, научихме, обаче че те имат и друга страна.

И не винаги са това, което се показва, че са. Научихме, че за да бъдеш харесван от всички трябва да служиш на нечии интереси и въпреки че днес, четири години след създаването, има много хора, които имат отрицателно мнение за нас, трябва да отбележим, че „Добротолюбие” запази своята обективност независимо от реакциите, отношението и нагласите. И заради тази независимост бяха споделени коментари, че сме платени – точно защото сме независими. Разбрахме и това, че за да си вървежен трябва да направиш и много компромиси със съвестта си. Компромиси, които ние нито можем, нито ще направим. За тези години се научихме и на друго. На това, че да обичаш и следваш доброто трябва да платиш висока цена, а цената сме самите ние.

Няма как да не благодарим и на тези, които се включиха в нашия проект и споделяха нашия ентусиазъм и на тези които останаха верни на идеята, че доброто трябва да бъде обичано. Благодарим и на всички вас, нашите читатели, които през тези години показахте, че искате в България да има една млада, свежа, независима и обективна православна медия – необременена от стари и вече овехтели разбирания. Медия, която ще продължи да съществува – заради вас. Благодарим ви!

Екипът на „Добротолюбие“

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...