Начало / Новини / Обръщение на Гръцката църква в САЩ по повод атентата в Орландо, Флорида

Обръщение на Гръцката църква в САЩ по повод атентата в Орландо, Флорида

demetrios4След атентата в Орландо архиепископията на Вселенската патриаршия, отговаряща за САЩ, публикува послание до всички пострадали, както и до близките на починалите в кървавото нападение.

В посланието си Архиепископията в Америка, казва, че е „натъжена и наскърбена от случилото се масово убийство в Орландо, Флорида, в което 49 човека загубиха своя живот и 50 други бяха ранени.

„Просто и ясно осъждаме тази терористична постъпка, която е и най-голямото масово убийство в американската история“,

се казва още в посланието. „Нашите молитви са насочени към жертвите и към техните семейства. Нека Бог даде покой на душите на тези, които бяха брутално избити, и нека Той да даде мир и сили на техните семейства, а на загиналите да прости прегрешенията – волни и неволни.

„Също така се молим нашият Милостив Господ Бог да ни дари с нужните сили и да ги насочи към това да се отървем от тази напаст, каквато е тероризма, а също така и от омразата и насилието. Нека също започнем да водим един по-добър живот, живот, изпълнен с разбирателство“, завършва посланието на Архиепископия в САЩ от Вселенска патриаршия.

Превод: Георги Германов

Източник : www.goarch.org

За Георги Германов

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...