Начало / Новини / Книжарница в библиотеката или за новата инициатива на библиотека „Теология“ към БФ

Книжарница в библиотеката или за новата инициатива на библиотека „Теология“ към БФ

Малка импровизирана книжарница откриха временно в библиотеката на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридки”. Всеки от читателите може да си закупи от отчислените книги от фонда на Богословската библиотека.

Цените са доста изгодни, особено за студенти. Например книга малък формат може да бъде закупена за 2 или 4 лв., а пък книга  голям формат може да бъде закупена за 7 лв. Освен богословска литература в книжарницата предлагат и книги с философска, юридическа и филологическа тематика. Промоцията, която предлагат от библиотечния съвет на БФ, е, че при избор на две книги от малък и голям формат общата цена няма да е 11 лв., а… 7 лв.

„Целта на тази акция е да се подпомогне подвързването на учебните материали за студентите по богословие, както и богослужебните книги, които активно се използват в богослужебната практика на бакалаврите  и магистрите от БФ, както и издания, които се съхраняват в библиотеката на факултета по Теология към СУ”, разказват служителите от библиотека „Теология”. Библиотекарите разясниха още, че част от книгите са очислени (при очислението се извършва прочистване на фонда на библиотеката б.р.), защото са многоекземплярни, неподходящи за профила на библиотеката или пък са остарели по съдържание.

В импровизираната книжарница могат да бъдат закупени заглавия, като „Между абсолютното тайнство и нищото” на Владимир Градев, „Наставления за духовен живот” на Сливенския митрополит Йоаникий, „Тълковната палея в контекста на Старобългарската книжнина” от Татяна Славова, „Традиция и приемственост в новобългарските преводи на Евангелието – текстология и език”, както и заглавията: „Свещенослужение с позиция” на свещеник д-р Янко Димов и „Съдебната власт в България” на Димитър Токудев.

Книги могат да бъдат закупени в библиотеката на Богословския факултет (намиращ се на площад „Св. Неделя” №19) до края на 2016 г.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...