Начало / Новини / Митрополитите Серафим и Йоан отправиха поздравление по повод рождения ден на Агенция „Фокус““

Митрополитите Серафим и Йоан отправиха поздравление по повод рождения ден на Агенция „Фокус““

Днес една от най-големите български новинарски агенции празнува своя 16-ти рожден ден. По този повод поздрави към екипа на медията изпратиха Техни Високопреосвещенства Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопския миторполит Серафим.

„На 16-тия рожден ден на Агенция „Фокус” едни от най-високите оценки за своята работа медията получава не само заради обективната и качествена информация, която поднася, но и заради неуморните си усилия да поддържа българския дух и българщината. Читателите и приятелите на „Фокус” отбелязват големия принос на медията за популяризирането на малко познати или позабравени факти от българската история и за възраждането на националната ни памет“, съобщават колегите от „Фокус“.

Искам да изкажа благодарността си към Агенция „Фокус“ за сътрудничеството през всички тези години с Българската православна църква и в частност с Неврокопската епархия“. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. „ПожелавамIMG_1830 на медията винаги да бъде отразител на обективността, на истината така, както е била досега. Вярвам, че това ще бъде гарант, залог за нейния успех занапред, както и досега. Пожелавам живи и здрави да бъдат всички служители на Агенция „Фокус“ и Господ да укрепява делата и трудовете ви и да ви дава мъдрост и напътствия в това как да извършвате своята дейност така, че да бъдат всички удовлетворени и да няма засегнати, тъй като знаем, че при отразяване на дадена информация винаги съществува и човешкият фактор“, прибави той. Негово Високопреосвещенство пожела на медията винаги да бъде обективна и да бъде носител на истинността и Господ да помага в трудовете занапред.

йоан-варненскиАгенция „Фокус” концентрира кадърен екип от хора, които благовестят и отразяват истината. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Варненският и Великопреславски митрополит Йоан по повод 16-ия рожден ден на Агенция „Фокус”. „Когато такива хора – журналисти, филолози, дейци на перото и живото слово – са събрани в състав, се сещам за един от най-ярките отци на църквата – Йоан Златоуст. По неговите молитви благовещавам на 16-ия рожден ден на Агенция „Фокус” да си поставя цели, съизмерими с истината и най-вече с това, за което Христос повелява, а именно: „Аз съм пътят, а истината – животът”, допълни митрополит Йоан. С пожелания за здраве и успехи той се обърна към целия екип на електронната медия.
„Хората се интересуват от заобикалящите ги събития и се надяват, че в бъдеще Агенция „Фокус” ще бъде средище, което обединява все повече читатели. Взаимоотношенията между Църквата и информационната агенция винаги са се градили на взаимно уважение и аз желая на 36-ия рожден ден отново да имам възможността да отправя поздравления”, каза още митрополитът.

Екипът на „Добротолюбие“ също пожелава още дълги години ревностна и обективна работа на това трудно поприще. Честити да сте, колеги!

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...