Начало / Новини / Пребиха дякон от Старозагорска митрополия

Пребиха дякон от Старозагорска митрополия

Трима мъже нападнаха дякон в Стара Загора днес следобед, съобщиха от полицията. От Старозагорската митрополия уточниха, че нападнатият Цветан Иванов е ръкоположен преди два месеца за дякон в храма „Свети Игнатий Старозагорски“, съобщава БТВ.

37-годишният дякон е бил нападнат в гръб от трима непознати за него мъже, които са му нанесли удари в главата с метален предмет, а след като са го повалили на земята, са продължили да го ритат и да го удрят с ръце по тялото. Той е откаран в спешния център и e настанен за лечение в отделение „Неврохирургия“ на Университетската болница в Стара Загора с две контузно-разкъсни рани на главата и фрактура на кости на лявата китка. Пострадалият е без опасност за живота.

Във Второ РУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на извършителите продължава. Цветан Иванов е завършил богословие и преподава вероучение в старозагорско училище, уточниха от Старозагорската митрополия, цитирани от БТА.

Пред Нова телевизия дякон Цветан заяви, че въпреки нанесените удари и причиненото неудобство, прощава на извършилите нападението над него.

Снимка: БГНЕС

За Ангел Карадаков

Виж още

Отбелязваме възвръщането на мощите на св. Йоан Рилски в Рилския манастир

На 1 юли Църквата празнува едно от значимите събития в нашата духовна история – връщането ...