Начало / Новини / Митрополит Николай се помоли за пловдивските абитуриенти

Митрополит Николай се помоли за пловдивските абитуриенти

Пловдивският митрополит Николай отслужи днес молебен за успех и благополучие на абитуриентите от пловдивските средни училища, випуск 2016 г. На богослужението освен випускниците присъстваха техните семейства и учители. Всички заедно се помолиха за здраве и благоденствие.

По-рано днес митрополит Николай възглави празничното богослужение по случай патронния празник на Пловдивската духовна семинария и Пловдивската духовна академия, които носят името на св. Братя Кирил и Методий. В празничния ден храмът бе преизпълнен със семинаристи, миряни, учители,които посрещнаха Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Като архипастир на епархията той оглави светата Литургия.

Момчетата от семинарския хор, предпочели и избрали духовното образование, пееха и славословиха Бога, показвайки своите умения в усвояването на източно-църковното пение под ръководството на протопсалт Георги Радев. В края на Литургията Пловдивският митрополит Николай поздрави ректора на Пловдивската семинария и се обърна към многобройното църковно събрание с пастирски слова за св. Братя.

Снимки: Пловдивска св. митрополия

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...