Начало / Новини / Евангелски пастор стана православен в Русия

Евангелски пастор стана православен в Русия

Бившият вече пастор Никита Йеремеев от протестантската евангелска общност в руския град Калининград, премина в лоното на Православната църква, съобщава сайтът religija.mk.

„Влизайки в православието, не преминавам в армията на врага, а в резултат на някаква промяна в мирогледа ми“, обяснява своето обръщане към Православието Йеремеев.

В протестантството се запознах с Христос чрез историята от Св. Евангелие, но в Православието срещнах Христос, Който живее и сега, в тайнствата на Тялото на Църквата. Бих сравнил своето преминаване, от протестантската община в Православната църква, с бягството от Египет (от греховния свят) в Синайската пустиня. Преминаването ми в Православието е преминаване през Йордания и началото на навлизането в Обетованата, обещана земя. Точно така описват живота на християнина отците на Църквата: Това е борба и смърт във войната за страната на кротостта, за живота на Христос в небесното царство“, казва още Никита.

Ръководителят на мисионерския отдел към Калининградска епархия, свещеник Александър Пермаяков казва, че протестантите имат голям интерес към Православието.
„Проблемът е в това, че протестантите срещат едно Православие в книгите, а друго в живота на самите православни и това е основната причина, поради която те все още не са с нас“, коментира още отец Александър.

За Ангел Карадаков

Виж още

Започват Великденските четения във Варна

За поредна година ще се състоят “Великденски четения” във Варна, съобщиха от Варненска и Великопреславска ...