Начало / Новини / Евангелски пастор стана православен в Русия

Евангелски пастор стана православен в Русия

Бившият вече пастор Никита Йеремеев от протестантската евангелска общност в руския град Калининград, премина в лоното на Православната църква, съобщава сайтът religija.mk.

„Влизайки в православието, не преминавам в армията на врага, а в резултат на някаква промяна в мирогледа ми“, обяснява своето обръщане към Православието Йеремеев.

В протестантството се запознах с Христос чрез историята от Св. Евангелие, но в Православието срещнах Христос, Който живее и сега, в тайнствата на Тялото на Църквата. Бих сравнил своето преминаване, от протестантската община в Православната църква, с бягството от Египет (от греховния свят) в Синайската пустиня. Преминаването ми в Православието е преминаване през Йордания и началото на навлизането в Обетованата, обещана земя. Точно така описват живота на християнина отците на Църквата: Това е борба и смърт във войната за страната на кротостта, за живота на Христос в небесното царство“, казва още Никита.

Ръководителят на мисионерския отдел към Калининградска епархия, свещеник Александър Пермаяков казва, че протестантите имат голям интерес към Православието.
„Проблемът е в това, че протестантите срещат едно Православие в книгите, а друго в живота на самите православни и това е основната причина, поради която те все още не са с нас“, коментира още отец Александър.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Сава Освещени

Днес Православната църква чества празника на преподобни Сава Освещени. Житието на светеца разказва, че той ...