Начало / Uncategorized / Християни в Сирия обстрелвани по време на богослужение (ВИДЕО)

Християни в Сирия обстрелвани по време на богослужение (ВИДЕО)

Днес е Цветница, Вход Господен в Йерусалим, и повечето от нас са със семействата си. Няколко хиляди българи празнуват имен ден. И възможно е никой да не се сети за онези наши братя и сестри, които в момента преживяват своето мъченичество, своя път към Голгота.

Видеото, което представяме по-долу, е публикувано преди 4 часа в социалната мрежа Facebook и е от храма „Св. св. ап. Петър и Павел“ в град Скалбия, Сирия, населен с православни християни и намиращ се на 50 километра от град Хама, считан за център на сунитския ислям в Сирия. Това, което се случва, е по време на празничното богослужение за Входа Господен в Йерусалим. Богослужението е спряно, защото храмът и околността му са обстрелвани от бунтовниците с ракети. А вътре… вътре всички пеят „С нас е Бог“ и се молят на Христа да бъдат пощадени.

Виждайки видеото, гледайки го няколко пъти, се убедихме, че Сирия в момента, освен бунтовническа страна, е и страна, която ражда светии. Ражда мъченици за Христа. И днес, когато сме на празненство или пък в домашна обстановка, нека се сетим за онези наши братя и сестри, които са в беда – измъчвани, гонени и убивани, само заради това, че са християни.

Честит Вход Господен в Йерусалим от Сирия…

П.П. Една от жените в храма е починала вследствие на раните си, съобщиха. Бог да я прости!

Видеото е взето от тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Поклонническият център на Софийска митрополия започва отново работа

Поклонническият център към Софийска св. митрополия започва отново работа, съобщиха от центъра.  Поклонническите пътувания започват ...