Начало / Uncategorized / Християни в Сирия обстрелвани по време на богослужение (ВИДЕО)

Християни в Сирия обстрелвани по време на богослужение (ВИДЕО)

Днес е Цветница, Вход Господен в Йерусалим, и повечето от нас са със семействата си. Няколко хиляди българи празнуват имен ден. И възможно е никой да не се сети за онези наши братя и сестри, които в момента преживяват своето мъченичество, своя път към Голгота.

Видеото, което представяме по-долу, е публикувано преди 4 часа в социалната мрежа Facebook и е от храма „Св. св. ап. Петър и Павел“ в град Скалбия, Сирия, населен с православни християни и намиращ се на 50 километра от град Хама, считан за център на сунитския ислям в Сирия. Това, което се случва, е по време на празничното богослужение за Входа Господен в Йерусалим. Богослужението е спряно, защото храмът и околността му са обстрелвани от бунтовниците с ракети. А вътре… вътре всички пеят „С нас е Бог“ и се молят на Христа да бъдат пощадени.

Виждайки видеото, гледайки го няколко пъти, се убедихме, че Сирия в момента, освен бунтовническа страна, е и страна, която ражда светии. Ражда мъченици за Христа. И днес, когато сме на празненство или пък в домашна обстановка, нека се сетим за онези наши братя и сестри, които са в беда – измъчвани, гонени и убивани, само заради това, че са християни.

Честит Вход Господен в Йерусалим от Сирия…

П.П. Една от жените в храма е починала вследствие на раните си, съобщиха. Бог да я прости!

Видеото е взето от тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...