Начало / Новини / Студентски лагер ще се проведе от 18 до 21 април в Троянския манастир

Студентски лагер ще се проведе от 18 до 21 април в Троянския манастир

От 18 до 21 април в Троянската св. обител „Успение Богородично“ ще се проведе студентски лагер. Той е организиран от Православния библиотечно-информационен център „Проф. Тотю Коев“, който е създаден през пролетта на 2003 г. с договор между фондация „Покров Богородичен“ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Освен други дейности за студентите по богословие е предвидена и дискусия на тема: „Кризата в Европа“, в която ще бъде обсъдена днешната ситуация в Европа и кризата с бежанския поток от православно богословско гледище, както и въпроса как Православната църква е добре да реагира на бежанската вълна и кризата в ЕС.

Лагерът ще се проведе за втора поредна година в Троянския манастир. Миналата година студенти взеха участие в няколко дейности, свързани с православието и богословието. През октомври миналата година се състоя и семинар на тема „Социалното служение в съвременното общество”.

Семинарът се проведе между 2 и 4 октомври в Троянския манастир „Успение Богородично” и в него взеха участие студенти, магистри, докторанти и преподаватели. Той беше заключителната част от проект за съвместна работа между специалностите теология и социална педагогика към Великотърновския университет.

Центърът „Тотьо Коев“ представлява духовно-интелектуално средище и е „православен мисионер“ сред академичната общност на Великотърновския университет, който дава възможност за съвременно научно израстване и духовно обогатяване на студентите и улеснява работата на преподавателите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...