Начало / Новини / Студентски лагер ще се проведе от 18 до 21 април в Троянския манастир

Студентски лагер ще се проведе от 18 до 21 април в Троянския манастир

От 18 до 21 април в Троянската св. обител „Успение Богородично“ ще се проведе студентски лагер. Той е организиран от Православния библиотечно-информационен център „Проф. Тотю Коев“, който е създаден през пролетта на 2003 г. с договор между фондация „Покров Богородичен“ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Освен други дейности за студентите по богословие е предвидена и дискусия на тема: „Кризата в Европа“, в която ще бъде обсъдена днешната ситуация в Европа и кризата с бежанския поток от православно богословско гледище, както и въпроса как Православната църква е добре да реагира на бежанската вълна и кризата в ЕС.

Лагерът ще се проведе за втора поредна година в Троянския манастир. Миналата година студенти взеха участие в няколко дейности, свързани с православието и богословието. През октомври миналата година се състоя и семинар на тема „Социалното служение в съвременното общество”.

Семинарът се проведе между 2 и 4 октомври в Троянския манастир „Успение Богородично” и в него взеха участие студенти, магистри, докторанти и преподаватели. Той беше заключителната част от проект за съвместна работа между специалностите теология и социална педагогика към Великотърновския университет.

Центърът „Тотьо Коев“ представлява духовно-интелектуално средище и е „православен мисионер“ сред академичната общност на Великотърновския университет, който дава възможност за съвременно научно израстване и духовно обогатяване на студентите и улеснява работата на преподавателите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...