Начало / Uncategorized / Българската църква в Хамбург обявява конкурс „Бъди творец!“

Българската църква в Хамбург обявява конкурс „Бъди творец!“

За трети път Българската православна църковна община в Хамбург организира детски творчески конкурс. Тази година надсловът е „Бъди творец!“. 

Организаторите на конкурса провокират детското въображение и творчески възможности. Напомняйки за Сътворението, в което Бог от безвидния и пуст хаос създава всичко видимо и невидимо, те привличат децата за участие в игра на пъстрота и красота: „Мило дете, – казват те – вземи боичките си и си поиграй с цветовете… Изпитай цветовете и формите с фантазията си и ще видиш как малко по малко ще съ-твориш света! Бъди творец!“

Условията на конкурса, организиран с благословението на Негово Високо-преосвещенство митрополит Антоний, са: участниците да са на възраст до 18 години, творбите им да са широкоформатни, с размер минимум 30/40 см и максимум 49/70 см, и рисунките да се изпратят на лист хартия или картон в срок до 15 май 2016 г. на адрес: Aпостолов, Biedermannplatz 1, 22083 Hamburg, Deutschland.

Дванадесет ще са избраните творби, които ще бъдат включени в календара за 2017 година на БПЦО „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Хамбург, Германия.

Подробности за инициативата могат да се получат от сайта на Българската православна църква в Хамбург тук.

За първи път Българската православна църковна община в Хамбург организира детски творчески конкурс през 2014 г. Темата на конкурса бе „Моята църква в Хамбург“, като  отличените рисунки бяха публикувани в красив и практичен календар, средствата от продажбата на който бяха заделени за строеж на български православен храм в Хамбург. Вторият творчески конкурс за деца бе истинско предизвикателство за фантазията на тема „Смеещата се азбука“. Календарът за 2016 г. с най-добрите рисунки от конкурса все още може да бъде закупен от църковни книжарници.

снимки: БПЦО „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Хамбург

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Започва дарителска кампания за храма в село Голема Раковица

Недалеч от София, в полите на Средна гора, на хълма срещу увековечената в разказа на ...