Начало / Новини / Втори том на „Думи за живот“ е на книжния пазар

Втори том на „Думи за живот“ е на книжния пазар

Вторият том на сборника „Думи за живот“, издание на Ловчанска света митрополия, вече е на българския книжен пазар.

След  големия успех и неколкократното преиздаване на първия сборник с проповеди на един от най-авторитетните и обичани йерарси на Православната църква – Лимасолския митрополит Атанасий, вторият том на „Думи за живот“ отново предлага непубликувани дори във виртуалното пространство беседи на Лимасолския митрополит. Освен това изданието е допълнено и с беседи на други двама обичани съвременни проповедници и наставници на Православната вяра – стареца Моисей Светогорец и стареца Никон Светогорец. Беседите на монах Никон Светогорец излизат за първи път на книжния пазар в България.

Предговорът към изданието е от Ловчанския митрополит Гавриил, който насочва читателя от житейската му забързаност и грижи към Света Гора – мястото, където хора живеят друг живот и „денонощно се възнасят с духа си към небесата и душата им се изпълва с Божествена любов, неизречима, всеобхватна, всепобедна“.

„Думите на авторите-светогорци като крепка стена ще ни ограждат от набезите на личните ни житейски бури, – казва митрополит Гавриил – като ни учат как да се подвизаваме срещу своите страсти, как да се излекуваме от помрачението на ума и да достигнем до дълбокото вътрешно наблюдение, в което при съдействието на Божията благодат човек намира своята „реална идентичност, своя неизобразен образ“.

Сборникът с беседи е с обем от 240 стр. и съдържа 8 беседи на владика Атанасий, 4 беседи на стареца Моисей Светогорец и 4 беседи на стареца Никон Светогорец. От утре книгата ще бъде налична в книжарниците на столичния храм „Покров Богородичен“ и „Св. Седмочисленици“, както и в книжарниците „Лествица“ и „Книжици“. От другата седмица очаквайте книгата и в останалите големи църковни книжарници на столицата, Варна, Русе и др. Цената на книгата е 7 лв.

Вторият том на „Думи за Живот“ може да бъде поръчан директно и от Ловчанска света митрополия на email адрес:

redaktori@predanie.bg или на тел.: 0888 286 937

Cover_2

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...