Начало / Uncategorized / Онлайн портал показва социалните и филантропичните дейности на Румънската православна църква

Онлайн портал показва социалните и филантропичните дейности на Румънската православна църква

С помощта на Румънската патриаршия в интернет пространството вече е наличен портал, чрез който могат да се намерят всички социални, филантропични и медицински дейности, които се провеждат от всяка румънска енория и от неправителствени организации с благословението на епархийския наместник. Проектът бе лансиран на 14 септември 2015 г.

Отец Цезар-Антонио Димитрасцу, патриархален съветник в Социалния и Филантропичния отдел на Патриаршеската администрация, ни съобщава, че тази инициатива има за цел да улесни достъпа до социалните, медицински и филантропични дейности за хората, които най-много се нуждаят от тях, а именно: децата, възрастните хора, безработните, хората с всякакви увреждания, семействата, намиращи се в рискови ситуации.

Потребителите на сайта имат достъп до интерактивна карта, която показва къде точно се намират пунктовете, които предлагат дадените услуги. Цялата система се крепи на GPS координати, индивидуални уеб страници, които съдържат информация за свързване с организациите, презентации, снимки и специални филтри, които правят възможно търсенето по отделна епархия, тип на дейност, име и пр.

Тази инициатива свидетелства за загрижеността на Румънската православна църква за хората, изпаднали в беда и нужда, и също така присъства като пример за това, как би трябвало да се държат другите православни християни.

За Георги Германов

Виж още

Тази неделя в предаването „Домът на вярата“ – храмовете в селата Червена вода и Писанец

Върху развалините на старата църква „Св. Йоан Предтеча“ в с. Червена вода през 1860 г. ...