Начало / Новини / Чудо с кръвоточива икона на Св. Богородица

Чудо с кръвоточива икона на Св. Богородица

Гръцкият църковен портал Romfea съобщава за чудо, станало с Казанската икона на Света Богородица, която вече няколко години кръвоточи в храма „Св.св. Петър и Павел“ в село Лог, Волгоградска област.

Казанската икона на Света Богородица в село Лог започнала да кръвоточи през 2003 година. При нея се стичат хилияди поклонници, които се надяват на изцеление и често получават просимото, пише Romfea, но последният случай е по-особен.

46-годишната Наталия от Волгоград била изписана от болницата в очакване на последните си дни. Боледувала от рак на стомаха в краен стадий, но сама настояла за операция. Когато лекарите я оперирали, раковите клетки започнали да се увеличават прогресивно, а шевовете на раната започнали да кървят и Наталия се измъчвала от силни болки. Изписали я в къщи, като я предупредили, че ще умре.

Веднъж дъщеря й отишла в храма и се помолила Бог да намали страданията на нейната майка. Там й разказали за чудотворния кръвоточив образ на Света Богородица в село Лог и дъщерята на Наталия отишла да види иконата.  Когато се върнала от храма, донесла на майка си малка хартиена фотография с чудотворния лик.

Наталия поставила иконата върху най-болезнената точка – шевовете след операцията. Превръзката била вече позеленяла и скоро иконата придобила цвета на бинтовете така, че дори ликът на Божията Майка трудно се различавал.

„Струваше ми се, че съм извъшила страшен грях, изпацвайки иконата. Опитах се да измия единия ъгъл, но се оказа безполезно, спомня си Наталия. – Само повредих фотографията. През нощта я сложих на масичката до леглото ми. Сутринта бях шокирана – Богородица ме гледаше от чисто нова снимка… Отначало помислих, че са ми сменили иконата, но малките петънца на мястото, където се опитвах да я почистя и я повредих, личаха – това беше същата фотография. И аз повярвах, че това е добър знак, че ще се излекувам. След няколко дни зет ми донесе вкъщи зеленчуци, увити в стар вестник. Когато го разгърнах, видях статия за чудотворния образ. И съм убедена, че Богородица ме излекува”.

Два месеца болната жена прекарала близо до чудотворния образ на Божията Майка. През това време трябвало да преодолее още много изпитания, но искрата надежда я поддържала и й давала сили. В този период започнала постепенно да оздравява. Когато след половин година Наталия отишла в болницата за преглед, лекарите не повярвали, че това е възможно, но в две от заключенията,  дадени след изследванията в интервал от няколко месеца,  лекарите потвърждават, че се е случило чудо.

Този случай става известен в Гърция чрез статията в „АиФ Волгоград“, разказал за чудото с Наталия и кръвоточивата икона на Божията Майка.

Превод: Ренета Трифонова

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...