Начало / Новини / „Проповеди“ от стареца Йоан Крестянкин издаде Ловчанска св. митрополия

„Проповеди“ от стареца Йоан Крестянкин издаде Ловчанска св. митрополия

Проповеди на великия старец и подвижник отец Йоан Крестянкин от Руската православна църква вече можем да четем в превод на български в издание на Ловчанска св. митрополия.

С благословението на Негово Високо-преосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, за първи път излязоха от печат словата на отец Йоан Крестянкин за Великопостния период и Пасха: за подготвителните недели на Великия пост, за неделите на Постния триод, за Светлата пасхална седмица, Петата неделя след Пасха, Възнесение и Петдесетница.

Изданието е посветено на 10-годишнината от кончината на приснопаметния старец Йоан, който дълги години е бил духовна подкрепа на Ловчанския митрополит Гавриил. Именно той свидетелства в предговора на книгата за един от плодовете на високата духовност на стареца – прозорливостта, и подготвя читателя за голяма духовна радост от срещата чрез словото с архимандрит Йоан Крестянкин: „Когато четем тези проповеди, ние усещаме Христовата благодат, с която беше преизпълнена неговата свята душа, беседваме с великия подвижник, чувстваме неговата любов към нас, неговото горещо желание да ни помага в пътя ни към Господа, към вечната радост”.

Книгата е с обем от 192 стр. и се продава на цена от 6 лв. В близките дни ще бъде разпространена в столичните храмове и църковни книжарници, а може да бъде закупена и директно от Ловчанска св. митрополия. За повече информация или поръчки redaktori@predanie.bg, тел. 0888 286 937.

Припомняме, че през 2015 г. Ловчанска св. митрополия издаде на български език и проповеди на Лимасолския митрополит Атанасий в книгата „Думи за живот”, на която вече предстои четвърто издание.

текст: Нели Иванова

снимки: Ловчанска св. митрополия

propovedi_1

За Ангел Карадаков

Виж още

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше ...