Начало / Новини / Седем години Православен информационен център към Неврокопска св. митрополия в Благоевград

Седем години Православен информационен център към Неврокопска св. митрополия в Благоевград

Месец февруари е време за празнуване в Православния информационен център към Неврокопска св. митрополия в Благоевград. Време, в което погледът се обръща назад за равносметка и радост и се насочва по-уверено напред с вяра в доброто развитие. Време за годишнина!Седем години. Толкова са изминали от 16 февруари 2009 година, когато с благословението на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил е открит Православният информационен център в Благоевград. От седем години Неврокопска св. митрополия осигурява място и извън храма, на което да става среща, общуване, образование и взаимопомощ на хората в името Христово. „Да бъде място за обединение, за съработничество, за сътрудничество, за просвещение, за духовно обогатяване, за духовно и материално подпомагане и за всяка полза за всички!“ – така благославя Православния информационен център и Неврокопският митрополит Серафим.

Негово Високопреосвещенство ще отслужи по традиция празничен водосвет по случай годишнината на Православния център на 16.02.2016 (вторник) от 18:00 часа на ул. “Тракия” № 3 в Благоевград. Тогава ще бъдат представени и новите проекти за благовестие и грижа на Православния център към Неврокопска св. митрополия. Сега центърът ни предлага вероучение за малки и големи, духовни беседи с богослови, училищни курсове по православна култура, кино вечери с филми за духа, занятия по източноцърковно пеене и новогръцки език, иконопис, журналистически детски клуб, поклоннически пътувания и ежедневна грижа за нуждаещите се.
До края на този месец Православният информационен център организира:
– на 16.02., вторник, от 17:00 ч във фоайето на Община Благоевград – откриване на фотографска изложба „Градината на Божията майка” с автори Аврам Аврамов и Владимир Алексеев;
– на 16.02., вторник, от 18:00 ч – тържествен водосвет по случай годишнината на центъра;
– на 17.02., сряда, от 18:00 ч – прожекция на филма „Привилегирована планета”;
– на 19.02., петък, от 18:00 ч – представяне на книгата „Йога – път към мрака” и събеседване с автора на книгата Дарин Алексиев;
– на 24.02., сряда, от 18:00 ч – прожекция на филма „Разкриване на тайната на живота”;
– на 26.02, петък – поклонническо пътуване до гр. София за участие в честванията на новоканонизирания св. Серафим Соболев в храм-паметник „Св. Александър Невски”.

За контакт с Православния информационен център към Неврокопска света митрополия:
гр. Благоевград, ул. “Тракия” № 3
073/ 83 33 37
0878 475 198
email: ppcenter.blg@gmail.com

Екипът на блог „Добротолюбие” желае на приятелите от Православния информационен център братска любов, здраве, дръзновение, търпение и успехи. Честита годишнина и на многая и благая лета!

 

текст: Нели Иванова

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *