Начало / Новини / С молебен в Бургас отбелязаха 137 години от освобождението на града

С молебен в Бургас отбелязаха 137 години от освобождението на града

С молебен за здраве и благоденствие започнаха честванията в Бургас по повод 137-та година от освобождението на града.
 
Десетки жители на Бургас се включиха в честванията, с които градът отбеляза 137 години от Освобождението си  от османско иго. Тържествата започнаха с военен ритуал и молебен за просперитета и благоденствието на Бургас. На ритуала по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас присъстваха областният управител, кметът на града и други политици и общественици. Венци и цветя бяха поднесени пред Руския паметник, където официалните лица и граждани коленичиха за минута мълчание.

„В историята има дати, които са ореол на стремежа и мечтите на една нация. Освобождението на страната ни е именно такъв момент. Той увенчава вековните борби на народа ни да живее свободно и е основополагащият камък за изграждането на съвременна България“, каза в своята реч кметът на Бургас Димитър Николов. Той напомни, че на този важен за бургазлии ден те отдават своята признателност и към руските, финландските, румънските войници, „които се биха за нашата свобода“. 
Днес в града по повод празника са предвидени и други забави и чествания. 
 
Снимка: burgasinfo.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *