Начало / Новини / Неврокопска св. митрополия с видео послание за християнската любов

Неврокопска св. митрополия с видео послание за християнската любов

Децата, изучаващи религия като свободноизбираем предмет в III ОУ „Хр. Ботев“, гр. Сандански, заедно със своите преподаватели от Православното училище „Св. Благоверен цар Петър“, гр. Сандански, представят видео послание за християнската любов. То е публикувано на официалната страница на Неврокопска св. митрополия във Facebook. 
„Днес около нас и в нас не достига любовта” се казва в началото на видеото. Динамично сменящи се образи и картини от днешната действителност пресъздават този недостиг на любов. Последствията от това са: ужасът от братоубийството и хаосът на войната, разрухата в семейството и обществото, осиротяване, бездомност, глад – за храна и за съпричастност. Много деца са изоставени, самотни и лишени от топлина и обич. Има криза в междуличностните отношения и неспособност за нормално човешко общуване, поради което съвременният човек е самотен, отчужден и сляп за чуждата болка.  Какво е християнска любов?

Къде я откриваме, как можем да я придобием, проявим и опазим, разбираме от децата, които ни припомнят Химна на любовта, изречен от боговдъхновения апостол Павел в първото послание до Коринтяни, гл. 13.
Видеото може да видите на официалната страница на Неврокопска св. митрополия тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Жителите на село Драгор събират средства за свой храм

Дарителска банкова сметка е разкрита от инициаторите за построяването на храм в пазарджишкото село Драгор, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *