Начало / Новини / Св. Синод забрани на митрополиите да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Св. Синод забрани на митрополиите да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

На днешното си заседание Светият Синод на БПЦ  е разгледал Наредбата за прилагане на подмярка 7.6. „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
Във връзка  с несъгласие на Св. Синод с определени условия в новата Наредба за прилагане на подмярка 7.6. е прието решение да се забрани на всички поделения: митрополии, църкви, манастири и др. да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съобщават от Отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод на БПЦ. 
Повече за Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. и изискванията по Наредбата за прилагане на подмярка 7.6. може да видите тук.


За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *