Начало / Новини / На 21-ви февруари освещават криптата при старозагорския храм „Св. Игнатий Старозагорски“

На 21-ви февруари освещават криптата при старозагорския храм „Св. Игнатий Старозагорски“

На 21-ви февруари Старозагорският митрополит Галактион заедно с митрополити от Св. Синод ще освети криптата при старозагорския храм „Св. Игнатий Старозагорски“. Св. Литургия ще започне от 9 часа. 
През 2011 г. започна градежът на нов храм в чест на новомъченика св. Игнатий Старозагорски в квартал Самара в Стара Загора, тогава Митрополит Глактион постави крайъгълния камък на църквата.

През 2014 година Старозагорският митрополит Галактион, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний и Крупнишкият епископ Инокентий осветиха купола на камбанарията на новостроящата се църква „Свети Игнатий Старозагорски“ в Стара Загора. Същата година бяха тържествено посрещнати св. мощи на св. Игнатий Старозагорски по повод 200-тата годишнина от неговата кончина. 
Миналата година на път за богослужение Старозагорският митрополит Галактион катастрофира. Тогава на излизане от Симеоновград мерцедесът на владиката изпреварил камион, който в същото време предприел маневра за завой наляво. Митрополитът бе настанен в болница със счупена ръка. Няколко месеца по-късно митрополит Галактион получи исхемичен инсулт и бе приет в Университетската болница в Стара Загора за лечение. 
Дълго време след двата инцидента се спекулираше със здравето на Старозагорския митрополит, като се появяваха различни новини около неговото здравословно състояние. Обявяването на служба, в която ще участва лично той, ни навежда на мисълта, че митрополит Галактион вече е в добро здраве. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на света великомъченица Варвара

Света Варвара е родена в семейството на аристократ – езичник от Никомедия, Мала Азия. Отличавала ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *