Начало / Новини / Патриарх Неофит оглави службата за Сретение Господне в храм „Св. Неделя“ в София

Патриарх Неофит оглави службата за Сретение Господне в храм „Св. Неделя“ в София

На Господския празник Сретение Господне Негово Светейшество Българскиятпатриарх и Софийски митрополит Неофит възглави празнична св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя”. В съслужение с патриарха бяха Негово Високопреосвещенство Митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, протосингелът на Софийска св. митрополия отец Ангел Ангелов, предстоятели на столични църкви и храмовото духовенство.

В прочувствено слово митрополит Йосиф подчерта важността на нашата среща и връзка с Бога, която е нужно да поддържаме жива чрез тайнството на св. Причащение и чрез участие в църковния живот.
Да усилваме вярата си и да търсим в нашия живот спасението на Христа благопожела и Негово Светейшество и благослови честващите Сретение Господне богомолци.
Празникът бе допълнен с отличаването с офикия на протойерей Кирил Попов, предстоятел на столичния храм „Св. Николай Чудотворец”, диригент на Софийския свещенически хор и забележителен деятел в областта на православната църковна музика.
текст: Нели Иванова
снимки: Софийска св. митрополия

 

 

 

 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *