Начало / Новини / Осем години без видния гръцки архиепикоп Христодул

Осем години без видния гръцки архиепикоп Христодул

На 28 януари се навършиха 8 години откакто Негово Блаженство Архиепископът на Атина и цяла Гърция Христодул отиде при Бога. Един църковен водач, един човек, който вдъхваше любов и състрадание в света. Човек, чийто глас се чуваше от всички и се приемаше с уважение от целия гръцки народ. „Народоначалник“, както го наричаше гръцкият народ. Човекът, който се доближи до младежта по негов собствен начин и бе обикнат от нея.

Колегите ни от Arxon.gr го определят като „революционер, свободомислещ йерарх, който се изправи срещу политиците и не позволи да бъдат прокарани закони, които да навредят на гръцкия народ и на вярата на гърците“. 
Нека си припомним как се бяха събрали 2000 души, на които той говори и разкри какво очаква гръцкия народ. Днес, през 2016 година, наблюдаваме резултатите.
Нека вечна бъде твоята памет, архиепископе Христодуле!

Във видеата, които са публикувани тук, можете да видите събранието на 2000-те човека и неговите мисли по повод бъдещето на Гърция, както и други негови изяви и инициативи. Очаквайте скоро и видеа, преведени и на български език, в които архиепископ Христодул проповядва и говори за Бога, вярата и спасението.

В „Добротолюбие“ можете да прочетете последната проповед, казана от архиепископ Христодул, в превод на Божин Дончев. Проповедта може да видите тук.

Автор на статията на Arxon.gr: Епаминондас Мандронис

Превод на информацията за годишнината от кончината на архиепископ Христодул: Асен Андонов

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *