Начало / Новини / Православни и католически епископи на САЩ ще проведат съвместна акция против абортите

Православни и католически епископи на САЩ ще проведат съвместна акция против абортите

Йерарсите на Асамблеята на каноничните православни епископи на САЩ и прелатите на Конференцията на католическите епископи на САЩ ще проведат съвместна акция против абортите под наслова „Поход за живота”. Акцията ще се състои на Националната алея във Вашингтон, съобщава Правмир. ру, цитирайки РИА Новости.

 Ние напомняме на света за нашето общо учение – че животът започва в най-ранните моменти от ембрионалното развитие и че животът на всички етапи от своето развитие. Осъждаме прекъсването на живота като отговор на нежеланата бременност или като метод за преодоляване на социално-икономическите проблеми” – се казва в съвместното изявление. Йерарсите осъждат гледната точка, според която абортът се представя като „единствен избор за бременните жени, изпитващи трудности”.

Такъв поход за пръв път се е състоял през 1974 г., след легализирането на абортите в САЩ. Тема на акцията тази година е „За живота и за жената”. Тя изтъква, че абортът е не само убийство на зараждащия се живот, но и незарастваща рана за жената, извършила аборт. Борбата против абортите не е насочена против жените, напомнят участниците в похода. 
 
Превод от руски: Татяна Филева

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *