Начало / Новини / Национален празник на културата в Румънската академия на науките с участието на патриарх Даниил

Национален празник на културата в Румънската академия на науките с участието на патриарх Даниил

На 15-ти януари в Букурещ се проведе Националният празник на културата. Тържеството се състоя в Румънската академия на науките, а темата на тазгодишния празник бе: „Националния празник на културата и национална та идентичност„.
На церемонията, която бе открита от председателя на Академията акад. Йонел-Валентин Влад, присъстваха президентът на Румъния, г-н Клаус Вернер Йоханис, Негово Светейшество Румънският патриарх Даниил, депутати, духовници и други официални лица, както и хора на културата, общественици и журналисти.

Румънският патриарх произнесе доклад за Румънската православна църква и националното съзнание на румънския народ. В него той подчерта, че в контекста на глобализацията и секуларизацията Румъния трябва да запази идентичността си. Президентът на северната ни съседка пък говори за културното многообразие на Румъния, което той вижда като безценен ресурс за устойчивото развитие на страната.

По информация на: patriarhia.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *