Начало / статии / Четири новогодишни обещания

Четири новогодишни обещания

Нова година дойде и ние с нови сили встъпихме в новолетието. Предстоят ни много неща – и хубави, и лоши. Представяме ви четири новогодишни обещания, които да бъдат като пътеводна наша звезда през новата 2016-та година. 


1) Използвайте дарените ви от Бога таланти. Всички ние имаме скрити или неизползвани напълно от нас таланти. Разберете кои са, молете Бога за насока и ги ползвайте за полза на Светата ни Църква.

2) Поискайте прошка от семейството ви, приятелите и братята и сестрите в Христа. Прошката е трудна за практикуване добродетел и става още по-трудна, когато трябва често да се иска. Нека я използваме като основа на нашето спасение и да зачитаме отношенията си с хората като наистина важни. Нека използваме прошката като първата крачка към Светата Изповед и честото Причастяване.
3) Опитайте да преживеете истинския живот на Църквата. Посещавайте богослуженията, изповядвайте се и се причастявайте. Ние сме така устроени в тази зависимост от Бога. Изповядвайки се, се освобождавйте от греховете си и причастявайки се, се изцерявайте. Разчитайте, когато можете, на енорийския си свещеник да ви изповядва. Намерете си по възможност и духовен наставник.

4) Осъзнайте, че всеки ден Бог ни праща изпитания, а дявола ни изкушава. Както в училище, така и в живота, всеки ден ме изпитвани. Затова се молете често, търсете духовни съвети, поглеждайте отвъд изпитанието и винаги търсете само доброто във всяка една ситуация. Избягвайте онези изкушения, които изглеждат „твърде хубави, за да бъдат истина.“ Проумейте, че сме отговорни за всяка една наша мисъл и действие.

Превод от английски: Божин Дончев
Източник: www.pravmir.ru
Снимка: patriarchia.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Първият богослов

Евангелист Йоан Богослов бил възлюбеният ученик на Христос. Той бил син на галилейския рибар Заведей ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *