Начало / Uncategorized / Св.Синод ще награди Близнашки с църковен орден

Св.Синод ще награди Близнашки с църковен орден

Проф. Георги Близнашки, който беше служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година ще бъде награден с църковния орден „Св. св. Кирил и Методий”, съобщават от „Отдел Връзки с Обществеността“ при Св. Синод. Отличието му се връчва по решение на Светия Синод на Българската православна църква в знак на внимание и за църковни заслуги. Церемонията ще се състои на 8 декември от 12 ч. в Синодната палата на ул. „Оборище” №4.

Припомняме, че по време на управлението на служебното правителство под ръководството на проф. Близнашки Министерският съвет взе решение да предостави патриаршеския храм „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква – Българска патриаршия.
Обявяването на „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври. На 3 октомври 2014 г. в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква – Българска патриаршия.
На 8 октомври 2014 г., в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на представители на БПЦ и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *