Начало / Uncategorized / Св.Синод ще награди Близнашки с църковен орден

Св.Синод ще награди Близнашки с църковен орден

Проф. Георги Близнашки, който беше служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година ще бъде награден с църковния орден „Св. св. Кирил и Методий”, съобщават от „Отдел Връзки с Обществеността“ при Св. Синод. Отличието му се връчва по решение на Светия Синод на Българската православна църква в знак на внимание и за църковни заслуги. Церемонията ще се състои на 8 декември от 12 ч. в Синодната палата на ул. „Оборище” №4.

Припомняме, че по време на управлението на служебното правителство под ръководството на проф. Близнашки Министерският съвет взе решение да предостави патриаршеския храм „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква – Българска патриаршия.
Обявяването на „Св. Александър Невски“ за частна държавна собственост стана с решение на служебното правителство от 1 октомври. На 3 октомври 2014 г. в приемния салон на Патриаршеския дом тържествено бе подписан договор за преотстъпване правото на собственост на ПКСХП „Св. Александър Невски“ на Българската православна църква – Българска патриаршия.
На 8 октомври 2014 г., в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на представители на БПЦ и членовете на служебното правителство се състоя церемонията по тържественото връчване на Акта за собственост на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Гавриил: Преображение Господне е един от най-великите християнски празници

„Преображение Господне е един от най-великите християнски празници. Господ Иисус Христос е взел трима от ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *