Начало / Новини / Отец Светослав Кючуков: Важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата

Отец Светослав Кючуков: Важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата

Трябва да разчупим табутата и важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата. 

Това каза отец Светослав Кючуков, свещеник, администриращ и служещ в храм „Успение Богородично“, село Бараково по време на провелата се дискусия в Регионален исторически музей – Благоевград по повод Световния ден за борбата със СПИН, предава Радио „Фокус“ – Пирин. 
По думите му, всяка една епоха в историята на човечеството си има своята нелечима болест, която често е с фатален край, като в древността такава е проказата, по – късно са чумата и туберкулозата.

„Лично моето мнение е, че на базата на това и на съвременната информираност от страна на младите хора, трябва да разчупим табутата и тези важни теми да бъдат застъпени в училище. Няма нищо срамно в това децата да знаят нещо повече за сексуалното възпитание, за употребата на презервативи и други контрацептивни“, посочи отец Кючуков. Той допълни, че Православната църква не смята, че една такава превенция ще помогне, защото тя залага на изконните християнски ценности и съветва младите хора да бъдат изключително предпазливи и да започнат да водят полов живот, когато съзреят достатъчно и той е комбиниран с любовта в рамките на семейството. 

Автор: Ливия Нинова, радио „Фокус – Пирин“

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *