Начало / Новини / Отец Светослав Кючуков: Важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата

Отец Светослав Кючуков: Важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата

Трябва да разчупим табутата и важните теми, като СПИН да бъдат застъпени в училищата. 

Това каза отец Светослав Кючуков, свещеник, администриращ и служещ в храм „Успение Богородично“, село Бараково по време на провелата се дискусия в Регионален исторически музей – Благоевград по повод Световния ден за борбата със СПИН, предава Радио „Фокус“ – Пирин. 
По думите му, всяка една епоха в историята на човечеството си има своята нелечима болест, която често е с фатален край, като в древността такава е проказата, по – късно са чумата и туберкулозата.

„Лично моето мнение е, че на базата на това и на съвременната информираност от страна на младите хора, трябва да разчупим табутата и тези важни теми да бъдат застъпени в училище. Няма нищо срамно в това децата да знаят нещо повече за сексуалното възпитание, за употребата на презервативи и други контрацептивни“, посочи отец Кючуков. Той допълни, че Православната църква не смята, че една такава превенция ще помогне, защото тя залага на изконните християнски ценности и съветва младите хора да бъдат изключително предпазливи и да започнат да водят полов живот, когато съзреят достатъчно и той е комбиниран с любовта в рамките на семейството. 

Автор: Ливия Нинова, радио „Фокус – Пирин“

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *