Начало / Новини / Гръцкият архиепископ на посещение в Германия

Гръцкият архиепископ на посещение в Германия

В неделя (22-ри ноември) Атинският архиепипскоп Йероним направи пастирско посещение на православната гръцка енория в Германия, съобщава romfea.gr. Още в първия си ден от посещението си в Германия Атинският архиепископ посети православната енория „Всички светии” в гр. Мюнхен, където молитвено взе участие в св. Литургия отслужена от митрополит Августин, който отговаря за православните християни в Германия.

На богослужението присъстваха и представители на местната власт, както и представители на социални организации, които през последните години подкрепят гърците, които се сблъскват с последиците от икономическата криза.
Архиепископ Йероним в своето слово, в края на богослужението спомена, че от тази енория, подобно на други енории в Германия, църквата е получила значителна помощ. По-специално, той се позова, на дейностите на митрополит Августин и духовенството от неговата епархия, както и разбира се на обикновените православни християни, които чрез спестяванията си помагат вече много години на Атинската архиепископия.
След богослужбата Негово Блаженство е имал възможност да разговаря с енориашите от храм „Всички светии” в Мюнхен за финансовата криза в Гърция, както и за други текущи социални въпроси.
Днес сутринта, архиепископ Йероним ще участва в дискусия, която ще се проведе в православния богословски факултет на университета в Мюнхен, а след това ще се срещне с херцога на Бавария, както и с други представители на властите.

По обяд днес той ще посети и бежанския приемен център в Мюнхен.

Снимки: http://www.romfea.gr/

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *