Начало / Новини / Грузинският патриарх: Ислямът няма нищо общо с тероризма

Грузинският патриарх: Ислямът няма нищо общо с тероризма

Предстоятелят на Грузинската православна  Църква патриарх Илия II изрази своите съболезнования към Франция, по повод атентата в Париж, съобщава Romfea.gr. Той ги изказа в неделната си проповед по време на Божествената Св. Литургия в Катедралния Храм в Тифлида.
Злото често се изразява с човешката твърдост„, каза патриарх Илия. „Изрази се и в Париж миналите дни. Чувстваме се много наскърбени за болката на френския народ и се молим за покоя на душите на жертвите“, каза още той.

Тези, които свързват тероризма с Исляма грешат, понеже никоя религия не насърчава към насилие – никоя!  Живеем в една трудна епоха, където злото и доброто се борят помежду си. Това се е случвало винаги, но тази битка напоследък се е ускорила, особено в последните десетилетия.“ подчерта и завърши словото си Грузинският патриарх.
Освен патриархът на Грузия съболезнования към френския народ изрази и Сръбският патриарх Ириней. В своето съболезнователно писмо той казва, че „новината за терористичните атаки в столицата на Франция, Париж, са дълбоко шокиращи„. Патриархът изразява от името на Сръбската православна църква искрените си съболезнования. „В този момент, нашите молитви и нашите мисли са с френския народ. Ние се молим Бог да упокои душите на всички загинали и да даде утеха на техните близки и роднини„, завършва словото си Ириней. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Излезе от печат книгата „Ръкописното предание на текста на Новия завет“

В лекциите и упражненията по дисциплината „Тълкуване на Свещеното Писание на Новия Завет“ студентите в ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *