Начало / Новини / Японски актьор прие Православието

Японски актьор прие Православието

Кери-Хироюки Тагава в ролята на 
свещеника в новия руски филм „Йерей-сан: 
изповедта на самурая“
Актьорът Кери-Хироюки Тагава, участващ в главната роля в новия руски филм „Йерей-сан: изповедта на самурая“ е приел св.Кръщение в православната вяра, съобщават руските медии, позоваващи се на руския актьор и приятел на Тагава, Иван Охлобистин. 
В своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“, Иван Охлобистин е публикувал кратък клип от тайнството св. Кръщение, извършено над японския актьор, приел името Пантелеймон,  от Волокамския митрополит Иларион (Алфеев).

Според Охлобистин, причината за приемането на Православието  от страна на Кари Тагава, е участието му във филма „Йерей-сан: изповедта на самурая“. По време на филма и след края на снимките, Тагава е бил дълбоко впечатлен от православната тематика на филма и като цяло от Православието, тъй като снимките се провеждат в Русия. Самият Тагава споделя пред руското издание Кинопоиск през 2013 следното: „Не може просто току-така да схванеш същината на руското Православие… Когато дойдох за пръв път в Русия, не разполагах с достатъчно време да вляза напълно в ролята си. И затова посетих редица църкви в Ярославъл и Ростов. Само присъствието ми вътре в тях оказа върху мен много силен ефект.“
Самият Тагава обмисля да приеме руско гражданство, съобщава самият той на пресконференция. „Не следвам последната тенденция“ – заявава той, визирайки приемането на руско гражданство от Жерар Депардийо и американския боксьор Рой Джоунс-младши и продължава – „Следвам сърцето си. Лесни решения не съществуват никъде – нито в САЩ, нито някъде другаде по света. Просто за мен това е едно ново предизвикателство.“

 „Както също така не е лесно да станеш православен, когато днес в света съществуват толкова много религиозни конфликти. Но за мен възможността да открия Православието и своите съмишленици в лицето на православните е знак от Бога. И каквито и да са трудности пред мен, няма значение, защото ще ги посрещна като истински японски войн.“, допълва господин Тагава. 

 Момент от извършването на св. Миропомазване над японския актьор, приел името Пантелеймон, от Волокамския митрополит Иларион (Алфеев).
Кратка биографична справка:
Кери-Хироюки Тагава е американски актьор от японски произход, роден в Токио през 1950 година. Известен е с участията си във филмите „Пърл Харбър“, Мемоарите на една гейша“, „Мортал Комбат“ и други. Участвал е и в редица телевизионни сериали като „Стар Трек: Нова генерация“, „Спасители на плажа“, „Вавилон 5“, „Гръм в Рая“ и други.
Новият руски филм „Йерей-сан: изповедта на самурая“, в който тагава играе главната роля, на японски спортист, брат на могъщ водач на клан на Якудза, който приема Православието и става свещеник, бягайки в Русия, където защитава населението в малкото градче, в което се установява, от местната мафия е по идея на Иван Охлобистин и е заснет в студио „Ортодокс“. Във филма участва и известният на българската публика актьор Пьотр Мамонов, изиграл отец Анатолий във филма „Остров“.
Очаква се премиерата на филма  „Йерей-сан: изповедта на самурая“ в Русия, да бъде на 26 ноември тази година.

Единствено в „Добротолюбие“ ще видите и видео от кръщението на американския актьор.


Превод от английски: Божин Дончев
По материали от pravmir.com, pravoslavie.ru и wikipedia.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *